Полезно

Фотография и музика в Галерия 2.0

Фотография и музика в Галерия 2.0

Млади автори представят свои идеи и виждания за нещата от живота, които ни заобикалят

Галерия 2.0 са оказа малка, за да побере всички желаещи да видят една интересна експозиция на съвременното фотографско изкуство. 

На фона на модерен инструментален саунд двадесетина автори, които работят в областта на концептуалната фотография, представят свои фотографски проекти в иновативната изложба под мотото “Фотография и музика”, с куратор Ивайло Стоянов - възпитаник на немската фотографска школа и преподавател в Нов български университет – София.

Идеята за тази изложба се ражда преди година, след подобно събитие, реализирано в школата за съвременна фотография с галерия „Фотоконцепт“, основана от Ивайло Стоянов и Орлин Георгиев. В експозицията са представени авторски фотографии, самобитни по своите идеи и образност.

По думите на Ивайло Стоянов в концептуалната фотография основен принцип е идеята да е водеща, преди да бъде облечена в конкретни фотографски изображения. А музиката е едно от основните вдъхновения за този тип фотография. Именно тя е онзи специален фон, предразполагащ, но и провокиращ зрителите да се опитат да вникнат в смисъла на всяка една фотография.

Като творци, които се занимават с концептуална фотография, авторите са много различни, но това, което ги обединява е, че всички те залагат изключително на събития не от миналото и бъдещето, а от настоящето. Затова и акцентите в експонираните фотографии кореспондират непосредствено с днешния ден, разказва пред Faktor.bg Ивайло Стоянов.

Може да прочетете пълната статия и да разгледате кадри от изложбата на следния линк: СТАТИЯ във Faktor.bg