За нас

Школа за съвременна фотография Photoconcept  е основана от Ивайло Стоянов, български фотограф с богат практически, творчески и преподавателски опит, участник в редица изложби в България и чужбина. 

Добрите кадри не са пряка функция на техниката, с която разполагате. Поради тази причина в курсовете ни по фотография  акцентираме на творческия подход и личен почерк, подкрепени с правилните технически умения. Методът ни на преподаване  помага на  любителите на фотографията бързо и лесно да усвоят различни техники на заснемане, правилната употреба на изразните средства бленда, скорост и светлина в зависимост от идеята, работа с естествено и изкуствено осветление, софтуерна обработка на снимки, видове печат, подредба на архиви и албуми, нови медии за презентация на фотографии.

Принципи на обучение:

  • снимайте с удоволствие и с чувство за свобода, креативност, придобийте усещането, че създавате нещо неповторимо.
  • каним за лектори действащи фотографи с голям практически и творчески опит. Те ще Ви помогнат с безценни съвети как най-лесно да снимате, да станете приятел с Вашия фотоапарат, използвайки всичките му функции. По този начин снимките Ви ще са атрактивни и харесвани от Вашето семейство, приятели, колеги, с радост ще ги споделяте в социални мрежи като Facebook, Twitter, Google +, pinterest, в лични или корпоративни блогове и сайтове.
  • заменили сме многочасовото слушане на суха теория и налагането на стереотипи на работа с лек и приятен стил на преподаване на необходимата информация. 
  • за всеки курс сме подготвили интересни и изпълнени с предизвикателства самостоятелни задачи и практически упражнения, на базата на които неусетно ще усвоите основите на фотографията.
  • ще се докоснете до магията на аналоговата фотография, съчетана със съвременния дигиталния процес.
  • фотографията е изкуство, ние знаем как от любител можете да станете търсен автор на фотографската сцена.

Екип