Полезно

Напред към Марс

Напред към Марс

НАПРЕД КЪМ МАРС

Първи фотоконкурс на нашата Школа съвместно с Ресторант Космос, конкурса е за фотографски проекти на тема “Напред към Марс“, в който са поканени да участват всички настоящи и преминали курс на обучение курсисти при нас.

Човечеството е в разгара на надпреварата към Марс. Очаква се първите астронавти да се отправят на изследователска мисия към Червената планета през 2024 г., а плановете за колонизирането на Марс, предвиждат първите заселници да платят 500 000 долара за еднопосочен билет. Пътуването до там може да продължи повече от година. Вие имате почти два месеца за да се подготвите за вашата фотографска мисия.

Крайният срок за предаване на проектите е 12 април(в Школата). 
 Изложба 25 април – 25 октомври, ресторант Космос.

Идеята на това, творбите да бъдат изложени в рамките на 6 месеца, е че след откриването си, тази изложба ще служи за вдъхновение на екипа на Космос – ще бъде вдъхновение за ястия, коктейли, десерти, както и за тематични събития в духа на творбите.

Жури от изявени космически експерти ще избере шестте най-добри проекта, които ще бъдат показани в специална изложба в нашето звездно градче (ресторант Космос). Само един от тях ще спечели надпреварата и ще стъпи на Марс. Името на победителя ще обявим на откриването на изложбата. Свободни интерпретации на темата “Напред към Марс“ и креативен творчески подход са добре дошли, дори шоколадовия десерт Марс може да бъде вдъхновение за работа. Приемат се всякакви форми на представяне: инсталация, фотокнига, различни медии и др..

Награди:
Победителят в конкурса ще получи парична награда в размер на 600 лв., осигурена от ресторант Космос. Номинираните участници ще получат поощрителни награди от Photoconcept- Школа за съвременна фотография, и ресторант Космос.

Жури:
Ивайло Стоянов, фотограф и съосновател на Photoconcept- Школа за съвременна фотография Николай Григоров, основател на ресторант Космос Никола Михов, фотограф 
 

Пожелаваме на всички наши курсисти вдъхновение и творчески успехи!