Полезно

Сюита в червено

Сюита в червено

Червеното е цветът на любовта и страстта
Червеното е цветът на смелостта
Червеното е цветът на здравето и силата

Червеното е цветът, който ще Ви провокира да посетите изложбата „Сюита в червено“, за да можете да се докоснете до магията на съвременната фотография, до страстта, смелостта и силата на Мария Данаилова, която не се поколеба да представи света около нас по необикновен и иновативен начин.
СЮИТА В ЧЕРВЕНО съчетава три жанра в изкуството - музика, танц и фотография. Композициите носят имена на различни видове танци, характерни за барока. И както музиката докосва всеки от нас по различен начин, създавайки различни емоции, така и авторът търси емоционален контакт с публиката, акцентирайки на аристократизма на червеното, симетрията на танците и музиката изпълвали пространствата с благородния си произход. Това е стилът на „летящите форми“, каквито са и фотографиите от тази Сюита. За разлика от значението на думата барок (фалшив скъпоценен камък) творбите от тази серия са истински фотографски находки.
И понеже наближават светли празници, всички гости посетили откриването на изложбата ще имат шанса да участват в томбола, а един от тях ще има възможността да спечели голямата награда: творба на Мария Данаилова.

От 2014 година Мария Данаилова работи в областта на съвременната концептуална фотография и е част от майсторски клас на Ивайло Стоянов.
Куратор на изложбата: Ивайло Стоянов

Откриване на изложбата 14 декември от 19.00 ч.
Работно време: 
Понеделник - Петък от 14:00 до 18:00 
Събота: от 12:00 до 18:00 
Почивен ден: неделя